FAQ

Alalinkit

Mistä lajissa on kyse?

Cheerleading  ja cheertanssi ovat molemmat nopeatempoisia ja vauhdikkaita joukkuelajeja. Kumpaakin lajia voi harjoitella sekä harrastusmielessä, että kilpailumielessä. Kilpailuissa joukkueet esittävät n. 2-3 minuutin esityksiä, joita tuomarit arvioivat.

Cheerleadingia harjoitellaan pääasiassa voimistelumatolla, jonka lisäksi harjoittelussa käytetään apuna erilaisi välineitä, kuten ilmavolttirataa ja patjoja. Laji koostuu ilma-akrobatiasta (esim. stuntit, pyramidit, heitot), maa-akrobatiasta (esim. kuperkeikat, kärrynpyörät, voltit) sekä tanssista, kannustushuudosta ja hypyistä.

Cheertanssia harjoitellaan parketilla, tanssimatolla tai vastaavalla alustalla. Laji koostuu erilaisista tanssitekniikoista, pirueteista, hypyistä sekä venyvyys ja tasapainoliikkeistä.

Sopiiko laji minulle?

Melko varmasti kyllä. Jos et ole varma, voit tulla testaamaan harjoituksiimme ilmaiseksi. Toisin kuin monessa muussa lajissa, ei cheerleadingissa ole tiettyä vartalotyyppiä, joka soveltuisi lajiin muita paremmin. Harrastajat toimivat esimerkiksi nostoissa eri rooleissa, joista osassa on hyötyä pituudesta, osassa voimasta ja osassa siroudesta. Tule siis rohkeasti kokeilemaan!

Miten pääsen mukaan?

Halutessasi mukaan cheerleadingryhmiin tai cheertanssiryhmiin Dash ja Desire, ota yhteyttä seuran toiminnanjohtajaan: tj(a)jaguarscheer.com/ 045 274 8688. Jos sinulla ei ole aiempaa lajikokemusta, voit aloittaa harjoittelun seuramme harrastejoukkueista. Jos olet harrastanut cheerleadingia aiemmin, voit kysellä myös mahdollisista vapaista paikoista kilpajoukkueissa.

Halutessasi mukaan muihin cheertanssiryhmiin, ota yhteyttä cheertanssijoukkueiden ohjaajiin sähköpostitse: cheerdance(a)jaguarscheer.com tai soita Muuramen Syke ry:n toiminnanjohtajalle: 050 4954 725.

Minkä hintaista harrastaminen on?

Harrastamisen hinta riippuu paljon joukkueesta. Katso jokaisen joukkueen kausimaksut tästä. Harrastamisen hinta muotoutuu seuraavista kuluista: Seuran jäsenmaksu 30€/ vuosi, joukkuekohtainen harjoitusmaksu 70-230€/ puoli vuotta, joukkuekohtaiset leiri-, kilpailu- ja varustemaksut. Harrastamisen kokonaiskuluja voidaan myös pienentää esimerkiksi joukkueen tekemän talkootyön avulla. Tässä joitakin hinta-arvioita eri joukkueiden harjoittelulle (tammikuu-joulukuu):

– Harrastejoukkueet, jotka eivät kilpaile: 170-230 €/ vuosi, ei pakollisia leiri-, varuste-, tai kilpailukuluja

– Alkeistason kilpajoukkueet, joilla yhdet kilpailut vuodessa: n. 300 €/vuosi, jonka lisäksi n. 100-150 € vuodessa kilpailu-, leiri- ja varustekuluihin.

– Muut kilpajoukkueet, joilla kahdet tai useammat kilpailut vuodessa: 370-490 €/ vuosi, jonka lisäksi joukkueesta ja sen tekemistä talkootuloista riippuen n. 300-500 € vuodessa kilpailu-, leiri- ja varustekuluihin.

Näiden kustannusten lisäksi kilpajoukkueissa harjoittelevien tulee hankkia vuosittain Suomen Cheerleadingliiton lisenssi.