URHEILIJAN POLKU

Cheerleadingissa oikeanlaista etenemisjärjestystä tukee kilpailusarjojen eri tasot eli levelit. Mitä korkeammalle levelille mennään, sitä haastavampia taitoja joukkueessa harjoitellaan ja kilpailuohjelmissa esitetään. Alemmilla leveleillä keskitytään harjoittelemaan lajin perusteita, jotka luovat laadukkaan pohjan ylempien joukkueiden vaativimpien taitojen oppimiseen.

Cheerleadingin level-järjestelmä

Minit level 1-3
Juniorit level 1-5
Aikuiset level 2-6

Level-järjestelmästä näkee hyvin sen, kuinka tasojen määrä nousee iän mukana ja esimerkiksi mini-ikäisille korkein kilpailtava level on 3. Kaikilla ikätasoilla on mahdollista aloittaa alemman levelin joukkueista, joten lajissa voi kilpailla aloittelijana minkä ikäisenä tahansa.

JSA:n urheilijan tukeutuu vahvasti level-järjestelmään. Joukkueet on sijoitettu pyramidimalliin, jossa näkyy kuinka urheilijan kannattaa edetä joukkueissa. Jokainen urheilija on kuitenkin yksilö, joten myös jokaisen urheilijan polku on omanlainen. JSA:n urheilijan polku antaa raamit urheilijan etenemiselle. Pyramidissa pinkit joukkueet ovat mikroikäisten, keltaiset minien, turkoosit juniorien ja vihreät aikuisten joukkueita. Kilpajoukkueiden perässä on mainittu level (esim. L4)

Pyramidia voi hyödyntää joukkuejakojen pohtimiseen. Jokainen voi etsiä oman joukkueen pyramidista ja katsoa mihin muihin joukkueisiin yhdistävät viivat vievät. Se antaa hyvää suuntaa sille, mihin seuraavaan joukkueeseen harrastajan tai urheilijan olisi hyvä pyrkiä. Jos harjoittelee tällä hetkellä Tritonissa, kannattaa suunnata seuraavaksi Asterixiin tai pyrkiä jopa Cerekseen. Tritonista ei kuitenkaan kannata siirtyä suoraan Merkuriukseen, sillä silloin jää tärkeitä taitoja oppimatta muista joukkueista.

HARRASTAJAN POLKU

Vaikka monet harrastejoukkueissa aloittavat päätyvät myöhemmässä vaiheessa kilpajoukkueeseen, myös harrastaminen on arvokasta ja JSA:lla on oma polku myös niille, jotka haluavat harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita.

Harrastepolussa voit katsoa mihin harrastejoukkueeseen minkäkin ikäiset menevät ja mistä joukkueesta siirrytään mihinkin. Tähdellä merkityissä joukkueissa harjoitellaan sekä cheerleadingia että cheertanssia.