Uutiset

Archives

JSA on Suomen ensimmäinen Vuoden Tähtiseura

Puheenjohtaja Maiju Hautamäki ja hallituksen seurakehitysvastaava Sohvi Tannijärvi osallistuivat viikonloppuna Tähtiseurapäiville Helsingissä. Pari vastaanotti JSA:lle myönnetyn palkinnon tapahtuman iltajuhlassa. Kuva: Olympiakomitea.

 

Olympiakomitea ja Gasum palkitsivat viikonloppuna valtakunnallisilla Tähtiseurapäivillä yhteensä viisitoista lasten ja nuorten liikuntaa edistävää Tähtiseuraa. Ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Tähtiseura -pääpalkinnon voitti jyväskyläläinen cheerleadingin ja cheertanssin erikoisseura Jaguars Spirit Athletes.

– Kun JSA perustettiin vuonna 2012, otettiin silloiset Sinettiseurakriteerit toiminnan suunnittelun, toteuttamisen ja kehittämisen pohjaksi, vaikka lajiliitto ei silloin vielä kuulunut Sinettiseuratoimintaan, kommentoi puheenjohtaja Maiju Hautamäki historiallista palkintoa.

Hautamäki viittaa siihen, että VALO:n Sinettiseuratoiminta muuntautui kevään 2018 aikana Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteiseksi Tähtiseuratoiminnaksi. Kyseessä on laatuohjelma, joka tukee seuratoimintaa ja auttaa seuroja kehittämään toimintaansa valtakunnallisten sisältövaatimusten mukaan kolmella eri osa-alueella: lapset ja nuoret, aikuiset ja huippu-urheilu.

– Pitkäjänteinen työ oli avain siihen, että kun liitto vuonna 2016 lähti mukaan Sinettiseuratoimintaan, olimme myös ensimmäinen auditoinnin eli laatuarvioinnin läpäissyt cheerleadingseura Suomessa, Hautamäki jatkaa.

Gasumin luovuttaman Vuoden Tähtiseura -pääpalkinnon arvo on 5 000 euroa. Palkintoraha käytetään lasten ja nuorten liikkumisen tukemiseen: JSA laajensi syksyllä harrastustilojaan, ja palkintorahalla pystytään kattamaan remontti-, vuokra- ja turvavälineistä syntyneitä kuluja. Palkinnon perusteiksi kerrotaan esimerkiksi seuran kiusaamiseen puuttumisen toimintalinja, tyytyväisyyskyselyt, valmentajien ja toimihenkilöiden osaamis- ja vuorovaikutuskoulutukset, sekä jatkuva tiedonjano ja seurakehittäminen.

– Laadukkaan seuratoiminnan vaikutukset näkyvät myös lähikouluissa, joissa ongelmatilanteet ovat vähentyneet ja yhteisöllisyys parantunut, kommentoi Keski-Suomen Liikunnan seurakehittäjä Laura Härkönen.

Palkinto on valtakunnallisesti merkittävä tunnustus, ja hieno saavutus myös cheerleadingille lajina.

– Onnittelemme JSA:ta! Lajissamme seurat ovat pääsääntöisesti erittäin hyvin johdettuja ja siitä kertoo jo se, että Vuoden Tähtiseura -finaalissa oli kaksi lajimme seuraa. Laadukas seuratoiminta on yksi lajin kasvun ja kansainvälisen menestyksen tärkeimpiä mahdollistajia. Tietysti valtakunnallinen huomio lämmittää mieltä, kommentoi Suomen Cheerleadingliiton toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Maiju Hautamäki

Puheenjohtaja Jaguars Spirit Athletes ry

pj@jaguarscheer.com

0400747259

 

Aiheesta lisää:

https://www.olympiakomitea.fi/2018/10/07/cheerleading-seura-jaguars-spirit-ahtletes-ry-palkittiin-vuoden-2018-tahtiseurana/