A niin kuin alumni

JSA:n hallitus valitsee vuosittain 1-2 entistä seura-aktiivia, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi JSA:n toimintaan eri rooleissa kuten vapaaehtoisena, urheilijana tai valmentajana. Ensimmäiset alumnit julkistetaan tammikuussa 2021.

B niin kuin base ja backspot

Base ja backspot ovat englanninkielisiä termejä nostoryhmän rooleista. Base tarkoittaa pohjaa eli nostajaa ja backspot takaria eli takanostajaa. Näiden lisäksi on flyer eli nousija, jota pohjat ja takanostaja nostavat. Nostoryhmä koostuu usein yhdestä takarista, yhdestä nousijasta ja kahdesta pohjasta.

C niin kuin cheer ja cheertanssi

Eihän c-kirjaimen kohdalle voi tulla muuta kuin meidän seuran monipuoliset ja muutenkin mahtavat lajit eli cheerleading ja cheertanssi!

D niin kuin Dynamic, Dione ja Dash

Tiesitkö, että meidän kaikkien cheertanssin kilpajoukkueiden nimet alkavat D-kirjaimella? Dynamic on aikuisten, Dione juniorien ja Dash minien joukkue.

E niin kuin erilaisuus

Cheerleadingissa erilaisuus on vahvuus! Takanostajat hyötyvät pituudesta, nostajat vahvuudesta ja nousijat ovat usein vähän pienikokoisempia. Ihan jokaiselle löytyy paikka joukkueesta ja lajista!

F niin kuin Florida

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään vuosittain Orlandossa, Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa. MM-kilpailut on usein streamattu ICU:n nettisivuilla niin, että ihmiset ympäri maailmaa pääsevät seuraamaan kilpailuja.

G niin kuin glitter

Cheerleadingin MM-kilpailut järjestetään vuosittain Orlandossa, Floridan osavaltiossa Yhdysvalloissa. MM-kilpailut on usein streamattu ICU:n nettisivuilla niin, että ihmiset ympäri maailmaa pääsevät seuraamaan kilpailuja.

H niin kuin harrastaja

JSA:ssa cheerleadingia ja cheertanssia harrastaa jo yli 700 tyttöä, naista ja miestä. Liitytkö sinä mukaan tähän mahtavaan joukkoon?

I niin kuin ideointiryhmä

JSA:ssa toimii erilaisia toimikuntia ja tiimejä ja ideointiryhmä on yksi niistä. Ideointiryhmä koostuu eri taustaisista JSA:n jäsenistä ja toimintaa johtaa JSA:n hallituksen ideointiryhmän vastaava. Ideointiryhmän tavoitteena on nimensä mukaisesti ideoida juttuja esimerkiksi tapahtumiin ja seuratuotteisiin.

J niin kuin jännitys

Monesti esiintyminen näytöksissä ja kilpailuissa jännittää. Jännitys on usein kuitenkin ihan hyvästä, silloin kehomme valmistautuvat edessä olevaan koitokseen ja usein pieni jännitys parantaa suoritusta!

K niin kuin kasvatuksellisuus

JSA toimii kasvatuskumppanina perheen ja koulun rinnalla. Haluamme lajitaitojen lisäksi opettaa elämäntaitoja ja kasvattaa lapsia ja nuoria kohti urheilullista elämäntapaa.

L niin kuin levelit

Suomessa cheerleadingissa on leveleitä eli tasoja ykkösestä kutoseen. Levelit määrittelevät sen, minkä tasoisia taitoja kilpailuohjelmassa saa esittää. Levelit ohjaavat turvalliseen harjoitteluun ja esimerkiksi mini-ikäiset saavat tehdä korkeintaan levelin 3 taitoja. SM-taso on aikuisilla level 6 ja junioreilla level 5, mutta myös aikuiset voivat kilpailla levelillä 5!

M niin kuin MyClub

MyClub on seuramme jäsenrekisteri. Jäsenet voivat ilmoittautua MyClubin kautta erilaisiin tapahtumiin ja sitä kautta lähetämme tiedotteita ja laskut. Tarkistathan siis, että yhteystietosi ja viestiasetuksesi ovat kunnossa. Myös uudet harrastajat ilmoittautuvat mukaan MyClubin kautta. MyClubiin pääset klikkaamalla tästä.

N niin kuin naiset

Lähes kaikki harrastajamme ja urheilijamme ovat naisia ja tyttöjä. Siitä huolimatta mukaan ovat lämpimästi tervetulleita kaiken sukupuoliset ihmiset.

O niin kuin ohjelma

Harrastejoukkueet tekevät ohjelmat seuran näytöksiin ja kilpajoukkueet näytöksiin ja kilpailuihin. Kilpajoukkueiden ohjelmat kestävät 2 tai 2.15 minuuttia riippuen joukkueen tasosta ja kilpailuohjelmien tulee sisältää tiettyjä lajien osa-alueita.

P niin kuin positiivisuus

JSA:lla on kolme arvoa: positiivisuus, avoimuus ja tasavertaisuus. Nämä arvot ohjaavat jokapäiväistä työtämme seurassa ja kaikki toimihenkilöt ovat sitoutuneet arvojen mukaiseen toimintaan.

Q niin kuin kuu

Tiesitkö, että monet seuran joukkueet ovat saaneet nimensä avaruuden innoittamana? Erilaisia kuita meillä on esimerkiksi minien level 1-joukkue Triton, klassikkojoukkueemme Titan ja junioreiden SM-tanssijoukkue Dione.

R niin kuin rakkaus lajiin

Monet rakastuvat lajiin niin palavasti, että ovat lajin parissa vuosikausia. Ensin harrastajana, sitten valmentajana ja myöhemmin ehkä joukkueenjohtajana tai muuna vapaaehtoisena. Tämän tekstin kirjoittajakin on yrittänyt lopettaa lajin jo pariin otteeseen, mutta aina se vetää puoleensa uudestaan ja uudestaan.

S niin kuin stuntit

Stuntit eli nostot ovat ehkä tunnetuin cheerleadingin osa-alue. Stuntteja on monenlaisia, voidaan nostaa eri korkeudelle, yhdellä, kahdella tai kolmella pohjalla, ylös voidaan mennä kierteellä, akrobaattisilla liikkeillä tai vaikka jalkaa vaihtamalla. Muita lajin osa-alueita stunttien lisäksi ovat pyramidit, basket-heitot, ilma- ja maa-akrobatia, hypyt ja kannustushuuto.

T niin kuin tanssi

JSA:ssa voi harrastaa cheerleadingin lisäksi myös cheertanssia. Cheertanssi on vauhdikas urheilulaji, jonka tunnuspiirteitä ovat hypyt, piruetit, akrobatia, erilaiset venyvyysliikkeet ja motionit eli käsiliikkeet.

U niin kuin uni

Uni ja lepo on yksi ihmisen perustarpeista ja se tulee ottaa erityisen hyvin huomioon liikuntaa harrastaessa ja urheillessa. Treeneissä opitut asiat painetaan mieleen unen aikana ja keho saa levätä rankan treenin jälkeen. Muistetaan huolehtia riittävästä yöunesta!

V niin kuin valmentajat

Seurassamme toimii noin 70 valmentajaa ja valmentajaharjoittelijaa, jotka mahdollistavat sen, että cheeriä ja tanssia voi ylipäätään Jyväskylässä harrastaa. Valmentajia on monenlaisia: on kilpa- ja harrastevalmentajia, mikro-, mini-, junnu- ja sennuvalmentajia sekä laji-, fysiikka- ja akrovalmentajia.

W niin kuin Wenus

Ei vaan, kyllähän Venus kirjoitetaan ihan yksöisveellä. Meidän aikuisten SM-tason edustusjoukkue on kuitenkin sen verran mahtava, että ei haittaa mainita sitä tuplaveen kohdalla. Venus on menestynyt viime vuosina erinomaisesti SM-kilpailuissa, plakkarissa on SM-hopea vuodelta 2018, SM-pronssi vuodelta 2019 ja vuoden 2019 EM-kilpailuissa Pietarissa Venus sijoittui neljänneksi.

X niin kuin X-out

X-out on aikuisten korkeimmalla sarjatasolla eli levelillä 6 sallittu basket-heitossa tehtävä taito, jossa nousija tekee ilmalennon aikana takaperin voltin, jonka avaa pää alaspäin ollessaan X asentoon.

Y niin kuin yhteistyö

JSA tekee yhteistyötä monien eri toimijoiden kanssa. Pääyhteistyökumppanit ovat Suomen Cheerleadingliitto SCL, Keski-Suomen Liikunta ja Jyväskylän kaupunki. Lisäksi teemme yhteistyötä eri alueen seurojen, järjestöjen ja yritysten kanssa. Jos yhteistyö meidän kanssa kiinnostaa, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Z niin kuin Z-sukupolvi

Z-sukupolvi eli 1997 ja myöhemmin syntyneet ovat merkittävä osa JSA:n harrastajakantaa. Suurin osa aloittaa harrastamisen alakouluikäisenä tai jopa nuorempana, mutta meiltä löytyy hyvin aloitusmahdollisuuksia myös juniori-ikäisille ja aikuisille! Olit sitten X-, Y- tai Z-sukupolvea, meiltä löytyy sinulle joukkue!

Å niin kuin Ångströmin mitta

Ångströmin mittayksiköllä mitataan hyvin pieniä, atomitason asioita. Ihan ei atomitason juttuja cheerleadingissa ja cheertanssissa tule mitattua, mutta joskus lajeissa keskitytään pieniinkin yksityiskohtiin esimerkiksi koreografiaa harjoitellessa.

Ä niin kuin äidit

Monet harrastajiemme äideistä toimivat JSA:ssa vapaaehtoisina kuten joukkueenjohtajina ja joukkueiden rahastonhoitajina. Jotkut äidit ovat myös itse löytäneet Titaniin, meidän oikeesti aikuisten joukkueeseen, oman lapsen cheerharrastuksen kautta.

Ö niin kuin överi

Kuten jo G-kirjaimen kohdalla opittiin, glitter on osa lajia. Glitterin kanssa voi joskus tulla överit, kun sitä on silmämeikin lisäksi hiuksissa ja vähän kaikkialla muuallakin.