Haku toisen asteen urheiluoppilaitokseen on auki 20.2.-19.3.2024.

Jaguars Spirit Athletesin ja Jyväskylän Urheiluakatemian yhteistyö mahdollistaa cheerleadingin tavoitteellisen harjoittelun Gradian lukioissa sekä ammattioppilaitoksissa. Cheerleading on Jyväskylän Urheiluakatemian yksi painopistelajeista. Cheerleadingissa urheilijat harjoittelevat kolme kertaa viikossa aamuisin iltaharjoitusten lisäksi. Aamuharjoittelu koostuu pääasiassa fysiikkaharjoittelusta, mutta mukana on myös lajiharjoittelua. Aamuvalmennus keskittyy urheilijan henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Aamuvalmennuksesta vastaavat tällä hetkellä Mika Leistiö, Saija Sunnari sekä Essi Kumpulainen.

Urheilulinjalainen voi jättää eri oppiaineista yhteensä 16 opintopistettä pakollisia opintojaksoja suorittamatta, mikä mahdollistaa keskittymisen sekä urheiluun, että niihin oppiaineisiin, jotka ovat opiskelijalle tärkeitä YO-kirjoitusten ja jatko-opintojen kannalta. Opinto-ohjaajat auttavat urheilijoita sovittamaan yhteen urheilun ja opiskelun, sekä yksilöllisten opintosuunnitelmien teossa. Mikäli urheilijaa ei valita varsinaiselle urheilulinjalle, voi hän hakea myös ns. varjoryhmään. Varjoryhmäläiset pääsevät myös osallistumaan aamuvalmennuksiin, mutta eivät voi korvata muiden aineiden pakollisia opintopisteitä aamuvalmennuksilla. Aamuvalmennuksia voi kuitenkin hyödyntää vapaasti valittavissa opinnoissa.

Hakuvaiheessa hakujärjestykseksi kannattaa laittaa 1. urheilulinja 2. yleislinja. Ammattioppilaitokseen haettaessa tulee valita erillinen kohta, jossa ilmaistaan halu hakea urheiluvalmennukseen.

Lukion ja ammattioppilaitoksen lisäksi myös kolmannen asteen opiskelijat sekä työssäkäyvät urheilijat naisten edustusjoukkueesta Venuksesta osallistuvat ohjattuun aamuharjoitteluun. Jyväskylä tarjoaa loistavat mahdollisuudet korkeakouluopiskeluiden ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

Kaikki JSA:n aikuisten ja junioreiden edustusjoukkueiden urheilijat ilmoittautuvat Jyväskylän Urheiluakatemian jäseniksi. Näin he pääsevät myös käyttämään Jyväskylän Urheiluakatemian asiantuntevia palveluita kuten lääkäri- ja fysioterapiapalveluita edullisesti.

Lue lisää hausta ja esimerkiksi lajitaitovideoiden kuvaamisesta alla olevista linkeistä.

Lisätiedot hakemisesta Suomen Cheerleadingliitto

Lisätiedot hakemisesta Gradia

Lisätiedot Jyväskylän Urheiluakatemia

Lisätiedot:

Mika Leistiö

Tuoreimmat artikkelit

09.07.2024 11:38

Pääsitkö kouluun Jyväskylään?

06.05.2024 16:29

Joukkuejakoinfo 2024-2025

09.04.2024 19:40

Kevään level up- kurssit sekä JSA:n kesäleirit