1986

Cheerleadingtoiminta alkaa amerikkalaisen jalkapallon seuran, Jyväskylä Rangersien alla

1995

Jyväskylän Seudun Jaguaarit perustetaan Rangersien tilalle

2005

Cheerleaderit ja naisten amerikkalaisen jalkapallon pelaajat perustavat oman seuran, Jyväskylä Jaguars ry:n

2012

Cheerleadingin harrastajia on jo yli 300, on aika perustaa vain cheerleadingiin keskittyvä seura: Jaguars Spirit Athletes ry

2016

JSA saa Suomen ensimmäisena cheerleadingseurana Valon Sinettiseura-tunnustuksen

2018

Olympiakomitea palkitsee JSA:n vuoden Tähtiseuraksi 2018. JSA:n hallitilat laajenee Pääskyntiellä, tilaa on nyt yhteensä kolme cheermattoa ja yksi tanssimatto. Myös cheertanssin SM-joukkueet siirtyvät Muuramen Sykkeeltä osaksi JSA:a. Seuralla on nyt kaksi kokoaikaista työntekijää

2019

Seuralla on noin 800 harrastajaa ja naisten SM-tason joukkue Venus sijoittuu historiallisesti toiseksi SM-kilpailuissa lunastaen paikan EM-kilpailuihin Pietariin, jossa sijoittui neljänneksi.

2020

Siirrytään SCL:n uuteen kilpailukalenteriin, jossa toimintakausi kääntyy lukuvuosimalliin entisestä vuosimallista. Myös JSA kääntää toiminta- ja tilikautensa lukuvuosimalliin. Kilpailukalenterin muutoksen ja koronatilanteen vuoksi JSA ei järjestänyt eikä osallistunut kilpailuihin vuonna 2020.

2022-2023

JSA juhli 10-vuotiasta historiaansa juhlavuoden erilaisilla tapahtumilla. Keväällä järjestettiin myös JSA:n historian suurimmat kilpailut, joihin osallistui liki 2000 cheerleadingin ja cheertanssin kilpailijaa.