Mitä cheerleading on?

 

 

 

Cheerleading on vauhdikas urheilulaji, jonka tunnuspiirteitä ovat stuntit eli nostot, pyramidit, näyttävät heitot, akrobatia ja kannustushuuto. Cheerleadingissa erilaisuus on vahvuus, kaikille löytyy paikka joukkueesta. Erilaisista ominaisuuksista on hyötyä tietyissä stunttipaikoissa, joskus etuna on pituus, pienikokoisuus tai vahvuus. Myös miehet otetaan lämpimästi vastaan, meillä pääset nostelemaan salipainojen sijaan ihmisiä!

Vaikka cheerleadingissa tehdyt temput voivat näyttää pelottavilta tai hurjilta, harrastejoukkueissa aloitetaan helpoista ja matalista nostoista. Myös ylemmissä joukkueissa huolehditaan siitä, että taidot opitaan oikeassa järjestyksessä turvallisesti.

Miltä cheerleading näyttää? Katso täältä meidän naisten edustusjoukkue Venuksen ohjelma vuoden 2019 SM-kilpailuista.

Minulla ei ole lajitaustaa

Mikäli sinulla ei ole lajitaustaa, suosittelemme aloittamaan harrastejoukkueesta tai take off- joukkueessa. Harrastejoukkueissa pääsee oppimaan lajin perusteita rennossa ympäristössä ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Harrastejoukkueet harjoittelevat kerran viikossa, joten harrastejoukkueessa harrastaminen sopii myös muiden lajien rinnalle. Harrastejoukkueidemme kaudet ovat käynnistyneet jo syksyllä 2023, mutta joitakin vapaita paikkoja joukkueissa on. Ilmoittautuminen näihin on auki tammikuun loppuun asti.

Uudet puolen vuoden take off- joukkueet starttaavat tammikuussa, ja niihin pystyy ilmoittautumaan koko kevätkauden ajan. Take off- joukkueet ovat matalan kynnyksen joukkueita, joihin on helppo mennä kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa.

Katso harraste – ja take off-joukkueemme täältä ja ilmoittaudu kyseisen joukkueen kohdalta mukaan. Harrastejoukkueisiin voi päästä mukaan myös myöhemmin, mikäli joukkueessa on tilaa. Jos ilmoittautuminen on ehtinyt sulkeutua, ota yhteyttä harrastekoordinaattori Essiin,

Klikkaa tästä ja pääset ilmoittautumaan kaikkiin harrastejoukkueisiimme. 

Minulla on soveltavaa lajitaustaa

Mikäli sinulla on soveltuvaa urheilutaustaa esimerkiksi voimistelusta tai team gymistä ja haluaisit harjoitella JSA:ssakin tavoitteellisemmin, voit kokeilla kilpajoukkueeseen pyrkimistä myös ilman cheerleadingin lajitaustaa. Kilpajoukkueet kootaan elokuussa, mutta joitain joukkueita voidaan täydentää myös kauden aikana. Katso täältä kilpajoukkueemme ja ota yhteyttä haluamasi joukkueen sähköpostiin ja kerro halukkuudestasi pyrkiä joukkueeseen. Jos sinulla ei ole lainkaan lajitaustaa, suosittelemme pyrkimistä ensisijaisesti tason 1-2 joukkueisiin, mutta myös ylempiin joukkueisiin saattaa päästä.

Minulla on jo lajitaustaa

Oletko harrastanut aiemmin tai toisessa seurassa ja omaat vahvat lajitaidot? Voit pyrkiä ylempiin kilpajoukkueisiin tai edustusjoukkueisiimme. Ota yhteys joukkueen sähköpostiin ja kerro itsestäsi, lajitaustastasi ja motivaatiostasi. Kilpajoukkueet ja joukkueiden yhteystiedot löydät täältä.

Haluan valmentaa

Haluaisitko aloittaa valmennuksen tai oletko valmentanut toisessa seurassa ja haluaisit jatkaa sitä JSA:ssa? Ota yhteyttä suoraan sähköpostitse tai puhelimitse valmennuspäällikköön tai p. 044 238 9946. Kerro hieman taustastasi ja mahdollisesta kokemuksestasi sekä toiveistasi. Rekryämme valmentajia pääasiassa ennen kausien alkamista, mutta mukaan voi päästä myös kesken kauden.

Hienoa, olet löytänyt sinulle sopivan joukkueen ja ilmoittautunut mukaan!

Mitäs seuraavaksi?

FAQ

Onko sinulla kysymyksiä? Katso ensin löytyykö vastaukset FAQ-sivultamme.

Info-sivuilta löydät ajankohtaista tietoa mm. jäsenrekisterimme MyClubin käytöstä ja tietoa maksutavoista ja -ehdoista.

Varusteet

Harrastejoukkueiden harjoituksissa pärjää liikunnallisilla vaatteilla kuten t-paidalla, shortseilla tai legginseillä. Laita hiukset kiinni, ota korut pois ja juomapullo mukaan. Voit halutessasi ottaa mukaan sisäpelikengät, mutta ne eivät ole välttämättömät. Cheerleadingissa kilpajoukkueissa kaikilla tulee olla lajiin soveltuvat kengät. Kenkiä voit tilata esimerkiksi Sportiro-verkkokaupasta. Järjestämme myös vuosittain vaatetilaustapahtuman, jossa pääsee sovittamaan ja tilaamaan kenkiä, seuravaatteita ja muita seuratuotteita.

Milloin harjoitukset alkavat?

Jokaiselle MyClubin kautta ilmoittautuneelle lähetetään ennen ensimmäisiä harjoituksia infopaketti tulevasta kaudesta, päivämääristä ja valmentajien yhteystiedoista.

Etkö saanut infosähköpostia? Ota yhteys valmennuspäällikköön tai harrastekoordinaattoriin ja korjataan asia.

Missä harjoitukset pidetään?

Kaikkien joukkueidemme harjoitukset pidetään omassa harjoitushallissamme JSA Cheer Gymillä osoitteessa Pääskyntie 4, 40320 Jyväskylä. Seppälän Prisma sijaitsee lähes naapurissamme. Katso reittiohjeet erikseen täältä. Hallillamme on neljä erilaista harjoitusaluetta.