Aloitetaan helpolla: cheerleading vai cheertanssi?

 

Alla on kerrottu hieman cheerleadingista ja cheertanssista, jotta voit päättää kumpi laji sinua kiinnostaisi enemmän. Mikrojoukkueissa ja mini-ikäisten Satelliitit-joukkueessa harjoitellaan molempia lajeja, joten voit valita myös molempien lajien harrastamisen. Sekä cheerleadingissa että cheertanssissa ominaista on vauhdikkuus, näyttävyys, hyvä energia ja yhdessä tekeminen.

Cheerleading

 

Cheerleading on vauhdikas urheilulaji, jonka tunnuspiirteitä ovat stuntit eli nostot, pyramidit, näyttävät heitot, akrobatia ja kannustushuuto. Cheerleadingissa erilaisuus on vahvuus, kaikille löytyy paikka joukkueesta. Erilaisista ominaisuuksista on hyötyä tietyissä stunttipaikoissa, joskus etuna on pituus, pienikokoisuus tai vahvuus. Myös miehet otetaan lämpimästi vastaan, meillä pääset nostelemaan salipainojen sijaan ihmisiä!

Vaikka cheerleadingissa tehdyt temput voivat näyttää pelottavilta tai hurjilta, harrastejoukkueissa aloitetaan helpoista ja matalista nostoista. Myös ylemmissä joukkueissa huolehditaan siitä, että taidot opitaan oikeassa järjestyksessä turvallisesti.

Miltä cheerleading näyttää? Katso täältä meidän naisten edustusjoukkue Venuksen ohjelma vuoden 2019 SM-kilpailuista.

Cheertanssi

 

Cheertanssi on yhtä lailla vauhdikas ja näyttävä urheilijalaji, jossa keskiössä ovat hypyt, piruetit, tanssinostot, käsiliikkeet, akrobatia sekä erilaiset venyvyysliikkeet. Cheertanssissa hyödynnetään cheerleadingistakin tuttuja huiskia eli pom pomeja, jotka tuovat näyttävyyttä liikkeisiin.

Cheertanssi sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat harrastaa vauhdikasta tanssilajia, jossa ei ole puutetta iloisuudesta, nopeasta temposta tai monipuolisuudesta. Cheertanssissa harjoitellaan myös joukkueessa, jossa on 8-20 harrastajaa.

Miltä cheertanssi näyttää kilpailuissa? Käy kurkkaamassa meidän aikuisten edustusjoukkueen Dynamicin ohjelma vuoden 2020 SM-kilpailuista täältä.

 

Laji valittu, hyvä!

Seuraavaksi katsotaan mikä joukkue olisi sinulle sopivin. Mikäli sinulle herää kysymyksiä, ole yhteydessä valmennuspäällikkö Tiia Parviaiseen osoitteessa tai p. 044 238 9946

 

 

 

Minulla ei ole lajitaustaa

 

Mikäli sinulla ei ole lajitaustaa, suosittelemme aloittamaan harrastejoukkueesta. Harrastejoukkueissa pääsee oppimaan lajin perusteita rennossa ympäristössä ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Harrastejoukkueet harjoittelevat pääasiassa vain kerran viikossa, joten harrastejoukkueessa harrastaminen sopii myös muiden lajien rinnalle. Harrastejoukkueisiin ilmoittaudutaan ennen syys- ja kevätkauden alkamista ja ilmoittautuminen on auki noin 2 kuukauden ajan. Katso harrastejoukkueemme täältä ja ilmoittaudu kyseisen joukkueen kohdalta mukaan. Harrastejoukkueisiin voi päästä mukaan myös myöhemmin, mikäli joukkueessa on tilaa. Jos ilmoittautuminen on ehtinyt sulkeutua, ota yhteyttä valmennuspäällikkö Tiiaan

Klikkaa tästä ja pääset ilmoittautumaan kaikkiin harrastejoukkueisiimme. 

Minulla on soveltavaa lajitaustaa

Mikäli sinulla on soveltuvaa urheilutaustaa esimerkiksi voimistelusta tai team gymistä ja haluaisit harjoitella JSA:ssakin tavoitteellisemmin, voit kokeilla kilpajoukkueeseen pyrkimistä myös ilman lajitaustaa. Kilpajoukkueet kootaan kesäkuussa, mutta joitain joukkueita voidaan täydentää myös kauden aikana. Katso täältä kilpajoukkueemme ja ota yhteyttä haluamasi joukkueen sähköpostiin ja kerro halukkuudestasi pyrkiä joukkueeseen. Jos sinulla ei ole lainkaan lajitaustaa, suosittelemme pyrkimistä ensisijaisesti tason 1-2 joukkueisiin, mutta myös ylempiin joukkueisiin saattaa päästä.

Minulla on jo lajitaustaa

Oletko harrastanut aiemmin tai toisessa seurassa ja omaat vahvat lajitaidot? Voit pyrkiä ylempiin kilpajoukkueisiin tai edustusjoukkueisiimme. Ota yhteys joukkueen sähköpostiin ja kerro itsestäsi, lajitaustastasi ja motivaatiostasi. Kilpajoukkueet ja joukkueiden yhteystiedot löydät täältä.

Haluan valmentaa

Haluaisitko aloittaa valmennuksen tai oletko valmentanut toisessa seurassa ja haluaisit jatkaa sitä JSA:ssa? Ota yhteyttä suoraan sähköpostitse tai puhelimitse valmennuspäällikköön tai p. 044 238 9946. Kerro hieman taustastasi ja mahdollisesta kokemuksestasi sekä toiveistasi. Rekryämme valmentajia pääasiassa ennen kausien alkamista, mutta mukaan voi päästä myös kesken kauden.

Hienoa, olet löytänyt sinulle sopivan joukkueen ja ilmoittautunut mukaan!

 

Mitäs seuraavaksi?

FAQ

Onko sinulla kysymyksiä? Katso ensin löytyykö vastaukset FAQ-sivultamme.

Info-sivuilta löydät ajankohtaista tietoa mm. jäsenrekisterimme MyClubin käytöstä, koronaviruspandemian vaikutuksista harrastamiseen, tietoa maksutavoista ja -ehdoista sekä tutustumaan JSA:n omiin aakkosiin.

Varusteet

Harrastejoukkueiden harjoituksissa pärjää liikunnallisilla vaatteilla kuten t-paidalla, shortseilla tai legginseillä. Laita hiukset kiinni, ota korut pois ja juomapullo mukaan. Voit halutessasi ottaa mukaan sisäpelikengät, mutta ne eivät ole välttämättömät. Cheerleadingissa kilpajoukkueissa kaikilla tulee olla lajiin soveltuvat kengät ja cheertanssin kilpajoukkueissa tanssitossut. Kenkiä ja tossuja voit tilata esimerkiksi Sportiro-verkkokaupasta. Järjestämme myös puolivuosittain vaatetilaustapahtuman, jossa pääsee sovittamaan ja tilaamaan kenkiä, seuran tuulipukuja ja muita seuratuotteita.

Milloin harjoitukset alkavat?

Jokaiselle MyClubin kautta ilmoittautuneelle lähetetään viimeistään viikkoa ennen ensimmäisiä harjoituksia infopaketti tulevasta kaudesta, päivämääristä ja valmentajien yhteystiedoista.

Harrastejoukkueilla harjoitukset alkavat viikolla 2.

Etkö saanut infosähköpostia? Ota yhteys valmennuspäällikkö Tiiaan  ja korjataan asia.

Missä harjoitukset pidetään?

Kaikkien joukkueidemme harjoitukset pidetään omassa harjoitushallissamme JSA Cheer Gymillä osoitteessa Pääskyntie 4, 40320 Jyväskylä. Seppälän Prisma sijaitsee lähes naapurissamme. Katso reittiohjeet erikseen täältä. Hallillamme on neljä erilaista harjoitusaluetta, vanhan puolen kanveesi ja tanssimatto sekä uuden puolen kaksi mattoaluetta.

Koronatilanteen vuoksi joukkueet kulkevat eri sisäänkäynneistä, joita on jokaiselle harjoitusalueelle oma. Harrastejoukkueet kulkevat ”vanhan puolen” ovesta rakennuksen oikealta sivulta.