URHEILIJAN POLKU

 

Cheerleadingissa oikeanlaista etenemisjärjestystä tukee kilpailusarjojen eri tasot eli levelit. Mitä korkeammalle levelille mennään, sitä haastavampia taitoja joukkueessa harjoitellaan ja kilpailuohjelmissa esitetään. Alemmilla leveleillä keskitytään harjoittelemaan lajin perusteita, jotka luovat laadukkaan pohjan ylempien joukkueiden vaativimpien taitojen oppimiseen.

Cheerleadingin level-järjestelmä

Minit level 1-3
Youth level 1-4
Juniorit level 1-5
Aikuiset level 1-6

Level-järjestelmästä näkee hyvin sen, kuinka tasojen määrä nousee iän mukana ja esimerkiksi mini-ikäisille korkein kilpailtava level on 3. Kaikilla ikätasoilla on mahdollista aloittaa alkupään levelin joukkueista, joten lajissa voi kilpailla aloittelijana minkä ikäisenä tahansa.

JSA:n urheilijan tukeutuu vahvasti level-järjestelmään. Alla olevista kuvioista pääsee hahmottamaan etenemispolkua joukkueesta toiseen. Jokainen urheilija on kuitenkin yksilö, joten myös jokaisen urheilijan polku on omanlainen. JSA:n urheilijan polku antaa raamit urheilijan etenemiselle. Kilpajoukkueiden perässä on mainittu level (esim. L4)

Joukkuepolku kaudelle 2023-2024

 

Kuviota voi hyödyntää joukkuejakojen pohtimiseen. Se antaa hyvää suuntaa sille, mihin seuraavaan joukkueeseen harrastajan tai urheilijan olisi hyvä pyrkiä. Jos harjoittelee tällä hetkellä Tritonissa, kannattaa suunnata seuraavaksi Arieliin tai Asterixiin. Tritonista ei kuitenkaan kannata siirtyä suoraan Cerekseen, sillä silloin jää tärkeitä taitoja oppimatta muista joukkueista.

HARRASTAJAN POLKU

 

Vaikka monet harrastejoukkueissa aloittavat päätyvät myöhemmässä vaiheessa kilpajoukkueeseen, myös harrastaminen on arvokasta ja JSA:lla on oma polku myös niille, jotka haluavat harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita. Harrastepolussa voit katsoa mihin harrastejoukkueeseen minkäkin ikäiset menevät ja mistä joukkueesta siirrytään mihinkin.