Perjantaina 26.1.2024 juhlittiin Keski-Suomen Urheiligaalassa vuoden 2023 aikana ansioituneita urheilijoita, valmentajia, seuroja ja urheiluvaikuttajia.

Vuoden nuorisourheilun vetäjänä palkittiin JSA:n harrastekoordinaattori ja valmentaja Essi Kumpulainen.

Essi Kumpulainen toimii Jaguars Spirit Athletes ry:ssä ammattivalmentajana. Essi valmentaa naisten edustusjoukkueen lisäksi 11-14-vuotiaiden kilpajoukkuetta Merkuriusta ja toimii seuran harrastekoordinaattorina. Essi on toiminut
Merkuriuksen valmentajana vuodesta 2016 saakka. Joukkueiden lisäksi Essi valmentaa yksityisvalmennuksia kaiken ikäisille harrastajille. Harrastekoordinaattorin tehtäviin kuuluu myös lajikokeilujen vetäminen kouluilla ja päiväkodeissa.

Essin valmennustyylin ytimessä on ihmislähtöinen valmennus. Hän on innostava ja kannustava valmentaja, joka jaksaa tsempata harrastajia ja urheilijoita jokaisessa tilanteessa. Tarvittaessa hän kuitenkin asettaa rajoja ja selvittää vaikeitakin tilanteita onnistuneesti. Essi on monelle JSA:n harrastajalle ja urheilijalle turvallinen aikuinen, jolla voi kertoa niin ilot kuin surutkin. Vaikka Essin erityisosaaminen on ihmisen kohtaamisessa, hänen valmennuksensa on myös lasten ja nuorten fyysisiä ominaisuuksia ja lajitaitoja kehittävää. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa harjoitukset ikäryhmä huomioiden ja harjoittelu pohjaa oikeaan progressioon.

Essi on esikuva monelle harrastajalleen ja urheilijalleen läpi seuran. Lisäksi hän on valtavan suuri esimerkki monelle JSA:n nuorelle valmentajalle. Essi on ollut JSA:n ensimmäinen palkattu päätoiminen ammattivalmentaja. Hän valmistui keväällä 2023 liikunnan ja valmennuksen ammattiin oppisopimuksella. Hän on näyttänyt omalla esimerkillään, että myös cheerleadingissa voi toimia päätoimisena ammattivalmentajana. Kuluneiden muutaman viime vuoden aikana useampi tuntivalmentaja on kertonut innostuksestaan lähteä opiskelemaan ammattivalmentajaksi Essin innoittamana. Essi on elävä esimerkki sykkivästä seurasydämestä ja kasvusta nuoresta lajin harrastajasta seura-ammattilaiseksi.

Tuoreimmat artikkelit

09.07.2024 11:38

Pääsitkö kouluun Jyväskylään?

06.05.2024 16:29

Joukkuejakoinfo 2024-2025

09.04.2024 19:40

Kevään level up- kurssit sekä JSA:n kesäleirit